domingo, 16 de septiembre de 2012

Moules marinière

Et voilà! Le p’tit Bistrôt ouvre ses portes pour vous offrir cette nuit là, un des plats le plus goûteux depuis le début: Moules marinière accompagné d’un des vins blancs les plus gourmants du sud-ouest de la France, un Bergerac …

Ha estat una sorpresa trobar tan bona oferta de musclos frescs a 1,25€/kg a Toulouse, ja que el peix/marisc per aquesta zona, o bé és bastant escàs, i el preu està desorbitat, o bé és per a ells quelcom tan exquisit que ho han de demostrar en el preu. En fi, una bona ganga del dia. I bé, aleshores sorgeix el dubte de com preparar un manjar com aquest perque estiga a l’altura dels comensals d’avui. Bo, doncs donada la situació geogràfica, hem elegit donar-li un estil francés, Moules marinière:

  • 1kg de musclos,
  • 100g de mantega,
  • 1 ceba,
  • 1 pebrot verd,
  • 200ml de vi blanc sec,
  • 1 llima.

 

El procediment és senzill: Netejem els musclos, descartem els que estiguen oberts i llevem la brutícia. Pelem la ceba i el pebrot verd en xicotets trossos. Agafem els 100g de mantega i la fonem a l’olla. Tot de seguida, afegim la ceba i el pebrot verd trossejat.IMG_2551 Tapem l’olla i deixem reaccionar uns 4 minuts a foc mitjà. Una vegada la ceba està tendreta afegim damunt el kilo de musclos i els 200ml de vi blanc. Tapem l’olla i esperem uns altres bons 5 minuts. Voreu com els musclos comencen a obrir-se. Una vegada passats estos instants, colem els muclos de manera que reservem el caldo en un recipient i servim els musclos en un plat. Reguem els musclos amb el líquid de la cocció que ha recollit la bona substància de la ceba, del pebrot i dels mateixos musclos. Tallem una llima i la col·loquem en el punt més alt de la muntanya de musclos, i finalment, servim.

L’aspecte final promet una deliciosa entaulada…

IMG_2553

 

1 comentario:

Anónimo dijo...

Más más más! Qué hambre! Tengo ganas de pasarme por el Bistrôt, a ver qué formule du jour se me ofrece.
Sigue deleitándonos ptí chef ^^